FAQ WebOS Hub

Algemeen

• webOS Hub is een multiplatform besturingssysteem dat is ontwikkeld door LG Electronics. Het is voor het eerst in 2018 gepresenteerd op de Consumer Electronics Show (CES) en is de doorontwikkelde versie van het al eerder bekende webOS besturingssysteem uit 2009.

Al onze tv's maken gebruik van de meest actuele gelicenseerde generatie. Daardoor kunnen onze tv's storingsvrij werken en zijn ze klaar voor de updates van de komende 10 jaar.

• webOS Hub biedt talloze functies en mogelijkheden om televisiekijken onderweg net zo eenvoudig en comfortabel te maken als thuis. Bijzondere functies zijn o.a. de toegang tot de Content Store (voor het downloaden van apps), een volwaardige webbrowser, kunstmatige intelligentie om vaak gebruikte functies te versnellen (ThinQ AI), de mogelijkheid om content van een mobiel apparaat op de tv te streamen en in combinatie met de Magic Remote ook besturing d.m.v. spraak en gebaren.

Door de extra certificering van onze apparaten bij de grootste streamingdiensten, zoals Netflix, Amazon Prime, Disney+, YouTube en Apple TV, kunnen deze diensten ook altijd en overal worden gegarandeerd.

• Eenvoudige gebruikersinterface - webOS Hub biedt een intuïtieve gebruikersinterface die gemakkelijk te bedienen is en waarmee de gebruiker snel toegang heeft tot diverse functies of toepassingen. Hierbij is het besturingssysteem gebruiksvriendelijk dankzij een duidelijke en logische opbouw.

Gelicenseerde streamingdiensten - Omdat ook streaming onderweg steeds belangrijker en populairder wordt, hebben al onze tv's met webOS Hub een volledige licentie bij de aanbieders Netflix, Amazon Prime, Disney+ en Apple TV.

Uitgebreide Content Store - De Content Store bevat ruim 1000 verschillende apps die kunnen worden gedownload. Daarom ligt de focus hier niet op bovengenoemde aanbieders, maar kunnen hier ook populaire apps, zoals Zattoo, WaipuTV, WOW, RTL+ of bijvoorbeeld Joyn worden gedownload.

Performance system - webOS Hub biedt een op elkaar afgestemd en slim systeem. Dit betekent dat de tv niet alleen snel reageert op ingevoerde opdrachten, maar toepassingen ook snel laadt resp. opent. Door het dagelijkse gebruik leert de tv hierbij tevens om de performance ook door de jaren heen op peil te houden.

Aanpassingen mogelijk - Het homescreen kan door de gebruiker naar wens worden aangepast. Hierbij kunnen de geïnstalleerde apps geheel naar wens worden gesorteerd.

• De LG ThinQ app is een mobiele toepassing die is ontwikkeld door LG om het beheer van smart home apparatuur te vereenvoudigen. Hiermee kunnen gebruikers compatibele apparaten via hun smartphone of tablet bedienen en checken. Daartoe behoren o.a. ook onze smart-tv's, omdat die gebruikmaken van het webOS Hub besturingssysteem. Via de app kan de tv worden bediend met een digitale afstandsbediening of kan content via de smartphone of tablet worden gedeeld met de tv.

Content Store

• Ja, u kunt in de Content Store zoeken naar apps en deze downloaden. De Store biedt momenteel ruim 1000 verschillende apps. Al deze apps zijn speciaal geoptimaliseerd voor de tv en garanderen een optimale functie. Voor de toegang en het installeren van de apps is een gebruikersaccount bij LG nodig.

• Afhankelijk van de bekendheid of de grootte van de app-aanbieder kan het gebeuren dat bepaalde apps helaas niet in de Content Store staan. Ook wij als fabrikanten hebben geen invloed op het feit welke apps er in de Content Store staan of juist niet staan. Als er een bepaalde app niet beschikbaar blijkt te zijn, adviseren wij de site via de browser te openen en daarvan een snelkoppeling te maken.
  • Nee, de inhoud van de Content Store kan per land en regio verschillen. De beschikbare apps en content kunnen van land tot land verschillen, omdat ze afhankelijk zijn van regionale wetgeving, licenties en samenwerkingen. Zo kunnen bijvoorbeeld sommige apps in een land beschikbaar zijn, terwijl ze in een ander land misschien niet zichtbaar zijn of daar niet gestreamd kunnen worden.

Gebruik

• Ja, webOS Hub bevat een geïntegreerde webbrowser, waarmee u op internet kunt surfen. Die biedt tevens de mogelijkheid om ook op Flash gebaseerde content weer te geven. Mocht een app dus een keer niet beschikbaar zijn, dan kan de desbetreffende aanbieder meestal ook worden geopend via de browser.

• Ja, u kunt uw tv verbinden met een smartphone of tablet. Bij apparaten met Android werkt dit via de DLNA-interface en de functie Screen Share. Bij apparaten van Apple met het besturingssysteem iOS kan de content, zoals foto's of video's via de LG ThinQ app worden gedeeld.

• Ja, al onze tv's met webOS Hub hebben een HbbTV-functie. Deze functie kan, terwijl de tv ingeschakeld is, zoals gebruikelijk worden geopend met de rode knop op de afstandsbediening. Let hierbij op dat een internetverbinding voor deze functie vereist is.

• Alle apparaten met D in de naam, zoals bijv. SLA24DSBWPLUS, hebben een ingebouwde slide-in dvd-speler. De ingebouwde dvd-speler wordt bediend met de kleine vierkante afstandsbediening.

Plaats de dvd in de drive van de dvd-speler en zet de bronselectie op de bron [AV]. Druk nu op de powerknop op de afstandsbediening van de dvd om het systeem te starten.

Daarna begint de dvd-speler automatisch met afspelen.

• Bij normaal gebruik kan door op de knop [LIST] en daarna op [...] te drukken, worden gewisseld tussen de ontvangstbronnen. Om nog sneller om te schakelen, kan hiervoor ook de snelle toegang worden gebruikt. Ga daarbij als volgt te werk:

Stap 1
    Selecteer het 1ste programma bij SAT (bijv. ARD HD). Druk nu lang op knop 1 op de afstandsbediening. Wacht tot de melding voor de snelle toegang verschijnt en bevestig deze met [JA].

Stap2
    Selecteer daarna het 1ste programma (bijv. ARD HD) in de ontvangstmodus DVB-T2 (antenne). Druk nu lang op knop 2 op de afstandsbediening tot de melding voor de snelle toegang opnieuw verschijnt

Nu kunt u door lang op knop 1 of 2 te drukken de ontvangstmodus wijzigen met één druk op de knop. Dit werkt overigens ook met vaak gebruikte apps, zoals bijv. YouTube.

• Wanneer een Magic afstandsbediening op een later moment is gekocht, is gereset of nieuwe batterijen heeft gekregen, kan het gebeuren dat de afstandsbediening opnieuw moet worden gekoppeld aan de tv. Richt hiervoor de afstandsbediening op de tv en houd de knop [GUIDE] ingedrukt. Na ongeveer 10-15 seconden zou de tv een melding moeten weergeven waarin het koppelen wordt bevestigd

• Controleer de energie-instellingen van de tv.

Druk hiervoor op de knop [Einstellungen] op de afstandsbediening en open het volgende pad:

alle instellingen > algemeen > energie besparen

Controleer nu welke energiebesparingsmodus is ingesteld. Hoe hoger de energiebesparingsmodus (bijv. maximaal), des te minder stroom de tv verbruikt en des te donkerder ook het scherm is.

• Ga hiervoor in de instellingen en selecteer het volgende pad:
    instellingen > alle instellingen > algemeen > systeem > resetten naar fabrieksinstellingen.

• Alle tv's met webOS Hub als besturingssysteem ontvangen hun updates uitsluitend via OTA in combinatie met een netwerk (internettoegang). Ga als volgt te werk om de actuele stand van de software te bekijken en om te controleren of een update beschikbaar is:

instellingen > alle instellingen > support > software update

Bovendien informeert de tv u automatisch met een melding als er een nieuwe update beschikbaar is. Omdat webOS Hub voortdurend verder wordt ontwikkeld, zijn er ook regelmatig updates met nieuwe functies of een verdere optimalisatie van de functies of snelheid.

• Controleer of de WLAN-antennes goed zijn aangesloten aan de achterkant van de tv. Onze modellijnen SL en SLA hebben altijd twee externe WLAN-antennes (2.4 GHz en 5.0 GHz) voor een optimale ontvangst. Als de antennes niet goed of helemaal niet zijn aangesloten, kan dit het ontvangstsignaal aanzienlijk nadelig beïnvloeden.

Wij helpen u ook graag persoonlijk verder!

E-mail ons als u vragen heeft. We helpen u graag verder - info@alphatronics.de